torsdag 29. september 2011

Gensere og luer i lange baner...

De siste dagene har jeg klippet og sydd tilsammen 5 gensere med matchende luer. Genserene er tiltenkt de forskjellige buksene jeg har laget tidligere og er laget ensfargede for å enklest matche flere forskjellige bukser og luer. Mønsteret er opprinnelig fra boken "Børnetøj 0-3 år", men siden alle mønstrene der er så brede, har jeg smalnet det inn litt slik at genserene er litt mer tettsittende og litt utsvingt. Luen er sydd etter dette mønsteret og framgangsmåten.  Stoffet er ribb/jersey fra Stoff og Stil, bortsett fra den ene rosafargen som er interlock kjøpt på e-bay. Fargene er grå, rosa, brun og lilla ribb/jersey og rosa interlock.

Under er diverse bilder av luene og genserene. Dessverre litt dårlige fargegjengivelse, siden bildene er tatt i full fart med kompaktkameraet. Jeg har til og med funnet fram isoporhodet mitt fra Panduro, som jeg kjøpte for å lære portrettfotografering en gang, slik at man får litt bedre intrykk av hvordan luene er på.

Gensere og luer


Gensere og luer 2

Luene

Den brune genseren

Den brune lua på isoporhodet

tirsdag 27. september 2011

Knytebukse i stretchdongeri og en langermet trøye

Jeg digger bare disse knytebuksene etter Jubel sin oppskrift i "Made By Me" De er jo så enkle å sy, samtidig som de er skikkelig tøffe! Denne gangen har jeg sydd en versjon i marine stretch dongeri fra Stoff og Stil og marine ribb fra samme sted. Funderte på å ha rosa ribb og knytebånd også, men tør ikke siden jeg vaska dongeristoffet to ganger, og det farget av en del begge ganger. Ønsket ikke å ende oppe med blårosa ribb. Dermed ingen applikasjon eller annen pynt på den heller. Veldig enkel og ensfarget. Men tenkte jeg heller etterhvert kan sprite opp med noen fargerike og muligens mønstrede trøyer :)


Har også laget en trøye i ribb/jersey fra Stoff og Stil. Mønsteret er fra "Børnetøj 0-3 år", men er modifisert litt, da de mønstrene alltid blir så vide.


fredag 23. september 2011

En liten alvekjole

Da rakk jeg akkurrat å ferdigstille den lille alvekjolen jeg holdt på med i dag og. Har faktisk en til ferdig klippet. Den ene er til min lille pike og den andre til hennes jevnaldrende kusine. Meningen var egentlig å lage kjolen med korte ermer i slik singoalla-stil. Men av og til så går det litt fort i svingene. For jeg har gjerne ikke så lang tid i gangen til å klippe/sy på, så da er det ikke alltid man sjekker veiledningen skikkelig, men heller bare går ut i fra det man tror....som ikke alltid blir helt riktig hi hi. Ja ja..når jeg oppdaget det var ermene allerede sydd fast til kjolekroppen. Men jeg fant ut at det kanskje var søtt med lange ermer på den og. Hovedstoffet er alvestoff fra Michael Miller, kjøpt på e-bay. Blondestoffet på ermene er fra Stoff og Stil og blonden i bunn er fra Sydilla (Ja, jeg liker den blonden veldig godt :) ) Kjolen er sydd etter Onion 10017 mønster.

Grunnen til at jeg opprinnelig fant på at jeg skulle lage denne kjolen, var at moren til min søte lille niese, altså min søster, har en forkjærlighet for alver. I tillegg er den lille niesen ett søtt lite vesen som nok vil kle en slik søt alvekjole veldig godt ;-) Ikke sikker på om denne er til niesen min eller til min lille pike ennå. Vi får se om moren ønsker korte eller lange ermer på kjolen til sin lille pike hi hi :)


Alvekjole

onsdag 21. september 2011

Overtrekksdress og knytebukse

Sydilla er fortsatt til stede og i dag har jeg sydd enda litt mer. Jeg har ferdigstillt en knytebukse i brun isoli og rosa ribb fra Stoff og Stil. Jeg digger bare brun og rosa sammen. Synes det er så søtt til små piker (og gjerne større også)  Fortsatt Jubel sitt  mønster fra boka "Made by Me".  Ikke noe hokus pokus med denne buksen, bare enkel bukse i rosa og brunt uten noe dill:Jeg har også ferdigstillt en overtrekksdress i stone Beavernylon og rosa ribb fra Stoff og Stil. Litt bred ribb i føtter og ermer, men dette er delvis gjort med hensikt fordi det jo er en ovetrekksdress som skal draes over andre klær og sko. Men ble kanskje litt i drøyeste laget. Strever også fortsatt litt med glidelåser i slike heldrakter. Får liksom ikke helt til avslutningen så det blir litt krøll der.

Var egentlig meningen at dressen skulle ha en applikasjon bakpå, men etter litt prøving og feiling (Eller stort sett feiling) med applikasjonen, så fant jeg ut at det nok får vente til jeg får mer dreisen på det. Litt dårlige bilder, for litjpia var litt selskapssyk da bildene ble tatt :ptirsdag 20. september 2011

Penkjole til jul og en deilig joggebukse

Nå som jeg endelig har fått symaskin i hus igjen, er sylysten på topp. Jeg har flere ferdigklippete prosjekter på gang og i tillegg mange andre under planlegging (Har stoffene og planene klare for hva de skal brukes til.)  Kjolen som det er bilde av under, har vært så godt som ferdig siden før den forrige symaskina gikk i stykker. Manglet bare noen trykk-knapper. Og nå som jeg hadde bestilt og fått litt snertnere trykk-knapper (med farge) fra Snapsource, var det på tide å gjøre den ferdig. Kjolen er laget for at litjpia skal bruke i jula med enten en hvit body eller hvit bluse med blonder under (Og gjerne en litt fin strømpebukse i samme farge :) )

Kjolen er laget av prikkete bomull fra Stoff og Stil. Den er foret med rødrutet Lillmartine fra samme sted. Blonden nederst på kjolen er fra Sydilla. Mønster er fra "Børnetøj 0-3 år" og størrelsen er vel størrelse 74/80 ett sted. (Tror kjolebulen var i str 74, mens skjørtet var litt mer på feelingen, siden "Børnetøj 0-3 år" mønstrene er veldig vide. Det ble den fortsatt, men ikke fullt så gale som tidligere)

Julekjole


I tillegg har jeg sydd ferdig en joggebukse i brun isoli og med rosa ribb fra Stoff og Stil. Jeg digger rosa og brunt sammen til små piker og det vil dere nok se på senere innlegg også ;-)


Hvis tiden strekker til, så blir det nok snart flere plagg å se her på bloggen. Jeg har jo tross alt gått 7-8 uker uten symaskin, og opparbeidet meg en enorm kløe i fingra etter å sy diverse prosjekter.

søndag 18. september 2011

Første prosjekt med ny symaskin i hus :)

Da har jeg endelig tort å prøve ut den nye symaskinen. (Etter først å ha lest bruksanvisning grundig, kjørt den gjennom jordet kontakt og med jordfeilbryter.) Her skal alle mulige feilkilder utelukkes før ny symaskin prøves ut altså ;-) Men det tok altså en uke før jeg torde sette skikkelig i gang altså. I tillegg har det stått litt mye andre ting på plakaten den siste tiden, slik at det ikke har blitt tid til så mye sying heller.

Lur som jeg er og ganske så nybegynner fortsatt (har jo bare sydd siden i vår) og etter nesten 2 måneders opphold, startet jeg på det mest kompliserte prosjektet i syprosjekthaugen min. En liten stund så det ut til å drepe all sylyst og, da jeg klarte å kjøre Janome Easy Jeans i stå (som det reklameres med skal kunne sy gjennom 7 lag med dongeri) ett par ganger. (Å neeeeeeeeeeeeeeiiii da, det kan ikke skyldes brukerfeil....hmmm...eller jo mest sannsynlig) Undertråden balla seg iallfall ett par ganger, men heldigvis klarte jeg å holde hodet kaldt (LES: Ingen symaskiner flyvende ut av vinduer foreløpig) og begynne på nytt.

Dermed har jeg i løpet av helgen ferdigstilt en vinter tvillingpose med applikasjon, snøring i toppen, med kant hele veien rundt og klaff som kan knytes fast på kalesjen til vogna. Puuhhhh...(Har en liten oppgave igjen på den, nemlig å sy en søm rundt langs hele bunnen, men det får vente til jeg har litt tid til overs igjen)

Posen er tegnet og og laget etter mål på en tvillingvogn og praktiske løsninger er tenkt ut av meg selv. (Etter litt inspirasjon fra andre poser) Konklusjonen er at mønsterdesign og kreativet er IKKE min sterke side. Man får holde seg til enkle mønstre laget av andre i fremtiden. Iallfall til evnene innen sying er noen hakk bedre ;-)

Under er iallfall noen bilder av posen.
Laget av sort kordfløyel, anorakksnor, stoppere og glidelåser fra Stoff og Stil og bomull med hunder på fra etsy.com. (Dessverre veldig dårlig fargegjengivelse av den pga dårlig lys i stua mi :( Stoffet inni er i en lys bruntone som er mye varmere enn det ser ut til på bildene )tirsdag 13. september 2011

Endelig symaskin i hus og siste rest av strikking for denne gang

Da har jeg endelig fått symaskin i hus. Men faktisk ikke den symaskinen jeg har ventet i 7 uker på at skal bli reparert...

Etter at den gamle Bernina 707'en som jeg hadde i hus, plutselig begynte å gå av seg selv mens vi var på bytur, og Lerviaen fra Lidl bare gikk i stå hele tiden i en ball av tråder, så fant jeg ut at det var på tide å skaffe seg egen symaskin av litt nyere og bedre kvalitet.

Hadde egentlig tenkt å kjøpe Singer Heavy Duty 4423, siden jeg ville ha en mekanisk maskin som tålte litt.  Men på den lokale sybutikken hadde de den ikke inne, så den måtte bestilles. Så mens jeg var inne og skulle bestille denne maskinen, anbefalte ekspeditøren meg Singer Fashionmate 7256. Og siden også alle 3 gutta i familien synes jeg skulle ta den, og de hadde den inne og den virket lovende, så endte jeg opp med den.

Men som tidligere nevnt gikk ett kretskort eller noe den 13.dagen jeg hadde den, og siden har jeg vært uten symaskin. I de 7 ukene jeg har vært symaskin, har det klødd så gale i fingrene etter å sy, at haugen av prosjekter (både ferdigklippede og bare på tankestadiet) har vokst. Så i forrige uke fikk jeg beskjed om at de skulle få tak i en ny Fashionmate til meg, fordi den "gamle" aldri ble ferdig på reparasjon.

Men siden det var vanskelig å finne en ny av de, fant jeg ut at jeg kanskje likegodt skulle betale ett mellomlegg og få tak i en litt dyrere. Etter litt raske søk på nett, fant jeg ut at Janome Easy Jeans hørtes ut som en maskin for meg. Mekanisk og solid og med ett godt rykte så det ut til. Og siden butikken hadde den inne, så ble den med meg hjem på lørdag:

Janome Easy Jeans

Siden jeg har følt meg litt vel uheldig med symaskiner i sommer og på grunn av mangel på tid, har symaskinen enda ikke vært prøvd. Bestemte meg også for at bruksanvisningen skulle leses både forfra, bakfra og nedenfra og ovenfra også først. Og at alle andre eventuell feilkilder (meg, kontakter etc) skulle testes og utelukkes først ;-)

Men før den store haugen av syprosjekter skal begynnes på, har jeg gjort meg ferdig med de siste strikkeprosjektene for denne gang:
Strikkebuksa med den halve foten er endelig ferdig, og jeg har prøvd meg på votter med tommel for første gang. Det første paret ble litt knapt, så da strikket jeg det neste litt større :)

søndag 4. september 2011

2 uker gått og ingen symaskin = mere strikking :)

Da har 2 nye uker gått, og fortsatt ingen symaskin å sy på. Prosjekthaugen øker allikevel da. For jeg kommer stadig på mer jeg skulle ha sydd. Så spørs om symakina kommer til å gå varm når den først kommer tilbake. Det klør iallfall gale i fingra etter å sy nå.
Får klippe klart enda litt mer, så blir det bare å sy i vei når den først kommer :)

For å ikke bli helt tullete mens man venter, har jeg strikket litt mer. En ullbukse til. Litt lengre i føttene enn den første, så kanskje rundt str 86?


Og så matchende lue og sokker til det første settet jeg strikket. Ekstra lang og tøyelig ribb for at sokkene ikke skal falle av.


Matchende votter i lilla og ett par sokker (og evt votter) i grått blir vel det neste.
Og så må man vel se å få skaffet ett nøste til i rosa, slik at den første buksa jeg strikka ikke blir seende slik ut når vinteren kommer hi hi :) :