torsdag 1. desember 2011

Festdrakt nr 3

Har en del mindre tid til å sy for tiden, siden jeg har begynt i jobb igjen etter permisjonen. Har allikevel klart å ferdigstille min 3 festdrakt. Denne ble laget fordi de to første endte henholdsvis større og mindre en opprinnelig beregnet. Denne tredje festdrakten er midt i mellom disse i størrelse. På bildene under ser den dog ut som den like kort som den minste, men den er en anelse lengre. I tillegg er den bredere i vesten enn den minste. (Den var nemlig litt knapp i bredden og vil nok kun holde neste år. Både den minste og de nylagede drakten er lagt opp noe på bildet, så de kan uten for mye styr både reguleres til å bli kortere og lengre ettersom hvor lang/kort litjpia etterhvert blir. Vil anslå at de tre draktene ligger ett sted rundt str 86, 98/104 og 110/116.

I tillegg har jeg sydd to nye blondeforkleer, slik at hver drakt har sitt eget forkle. Det midterste forkleet er litt langt, men dette er fordi jeg har tenkt å bruke det minste forkleet på den mellomste drakten inntil jentungen blir så lang at drakten må legges ned :) I tillegg har jeg fått prøvd draktene med bunadsskjorte i. Disse er IKKE selvsydd men av merket Name It :) Så ikke poenget med å streve å sy slike, når de kunne kjøpes til en grei pris :)

Stakk og for i vest er sort twill fra Stoff og Stil. Vest er i brokade fra samme sted. De to nye forkleene er i blondestoff fra Etsy. Bånd er fra Epla og Stoff og Stil.


Festdrakt nr 3

Pyntebånd

Livet på forkleet

Den siste festdrakten

De to forrige festdraktene med forkle og skjorte

Alle festdraktene på ett brett