torsdag 28. juni 2012

Dukkebukse

Litjpia har begynt å drasse med seg den lille dukka si overalt. Klærne som var med denne dukken var ganske kjedelige, så jeg fant ut at jeg måtte prøve meg på å tegne å lage noen klær til henne.  I første omgang har jeg prøvd meg på noen overaller. Først laget jeg en prøvemodell i ett lag uten foring etc, bare for å sjekke størrelse og form. Modellen var sterkt inspirert av Gynther sin overallmodell.  Testmodellen satt ganske bra ,men kanskje en anelse knapp. Så da jeg skulle lage bukse med for, kom jeg på den lure ideen at jeg skulle legge til litt ekstra søm-monn overalt. Resultatet var at den endelige buksa ble altfor vid og en anelse kort i mellom skritt og skulder. Men dette fant jeg ut først etter at buksa var helt sydd ferdig med for, applikasjon og alt. Applikasjonen ble også for langt ned på buksebenet, i forhold til at buksa var så lang at den måtte brettes (som jo var hensikten for å få fram forstoffet i bretten) Irritert over feilene jeg hadde gjort, la jeg bort denne buksa.

Hadde også allerede klippet til en til bukse i annen stoff-sammensetning men med samme søm-monn og størrelse. Så på denne buksen sydde jeg sømmene lenger inn i bredden og ellers likt med den første buksen. Denne buksa satt mye bedre på dukka, så da fikk jeg faktisk litt inspirasjon til å etterhvert fikse på den første buksa også.

Buksa er sydd i brun kordfløyel og rosa og hvit lillemartine fra Stoff og Stil. Begge deler rester etter tidligere prosjekter.
Etterhvert bør vel dukka få seg en genser, en jakke og noen luer tenker jeg. (Hvis disse prosjektene går litt bedre enn det første :D. Er dessverre ikke noe god på å sy uten ferdige mønster. Og mønster til dukker kommer gjerne til noe større enn denne noen og tredve cm store dukken)Noen bilder av den mislykkede førstebuksen, som skal syes inn til samme bredde og størrelse som den ovenforstående.

Den mislykkede buksa :)

Applikasjon fra forstoffet

Stilig stoffrest fra Michael Miller som for

Som dere ser er den altfor bred :)

torsdag 7. juni 2012

To søte sett med stjerner

Da har jeg prøvd meg på konvoluttåpning for første gang. Egentlig skulle jeg lage bodyer med konvoluttåpning, men så var stoffet noen cm for kort til at jeg hadde nok. Dermed ble det i stedet to sett med genser og bukse. Mønsterene jeg brukte var fra Minikrea . Skjønte ikke bæra av hvordan skuldrene skulle syes sammen, så jeg kikket på bildene på mønsteret  og prøvde meg litt fram og tilbake og så ble det som det ble. Stoffene med stjerner er fra Textart. Ribben er som vanlig fra Stoff og Stil.


mandag 4. juni 2012

Capslue nr 2..

...er laget med samme mønster (Fra Gekko) og framgansmåte (tutorial fra hippii), men en størrelse mindre og fortsatt litt kortere og litt mindre baggy. I stedet for en heller tilfeldig tegnet skjerm til lua, har jeg denne gangen brukt anwes sin framgangsmåte for å tegne skjerm. Synes denne ble hakket bedre enn den forrige :) Generellt satt denne lua bedre på jentungen også. (Men ble kanskje en litt vel tettsittende igjen denne da, slik at den ikke holder så lenge :) )

Lua

Fra siden
Baksiden

søndag 3. juni 2012

Min første capslue

Da har jeg gjort mitt første forsøk på capslue, etter å ha blitt facinert av de mange flotte versjonene på Sykroken. Jeg tok utgangspunkt i Gekko sitt luemønster , men gjorde det litt mindre baggy ved å gjøre avstanden mindre fra lue-ende til topp. Kunne dog tatt av enda mer, for luen ble fortsatt for baggy etter min smak (Iallfall når det skal være en søt jenteversjon av en capslue) For å sy på bremmen brukte jeg denne tutorialen. Bremmen ble også i det største laget (da jeg tok i litt fordi jeg  var redd for at den skulle bli for puslete)
Kløverjersey fra Textart er brukt i luen og den er laget for å matche dette settet.
Altså ikke helt fornøyd med dette første forsøket. Bremmen ble for stor og litt slaskete. Selve lua ble også litt for stor og litt for baggy :(. Men det meste av dette skal vel være enkelt å fikse på :D