torsdag 30. august 2012

Deilige, myke klær i bambus

For ikke så lenge siden, handlet jeg litt mønstret bambusjersey/interlock (usikker på hva det er) og stripete bambus-stretchfrotte. Utrolig myke og deilige stoff. Siden bambus etter det jeg har hørt skulle funke likt som ull, fant jeg ut at det kunne være kjekt å lage en slags jobbebukse og en tynn genser av det. Siden jeg på UL for kort tid siden, fant ut at jeg mest sannsynlig venter en liten jente, fant jeg ut at jeg måtte prøve å lage matchende antrekk til den kommende storesøster og lillesøster. Mønster til buksene er modifiserte Meedom-mønstter. Den minste trøya er etter ett Minikreamønster, den største etter ett mønster fra siste Ottobre.

Bambusstoffene er fra Myllymuksut. Ribben er fra Stoff og Stil.

 
 
 
Sett til storesøster
 
Sett til lillesøsterStoresøsters bukse

Storesøsters genser


Lillesøsters genser

Lillesøsters bukser


lørdag 11. august 2012

Masse klær til litjpia og litt til..

Litjpia mi skal bli storesøster til en liten gutt eller jente i slutten av januar. Dermed synes jeg det kunne være morsomt å sy noen matchende antrekk til de to :) Har hatt mye av det ferdigklippet en god stund, men har først de siste dagene fått anledning til å gjøre de ferdig.

Først har jeg to bukser i babykord fra Stoff og Stil. Ribben på kanter og føtter er fra samme sted. Buksen til den kommende storesøster har lommer og to hjerteapplikasjoner på ene siden. Begge er ensfarget for å lettest kunne matche til mest forskjellige farger på trøyer og bodyer. Mønster er fra "Børnetøj du selv kan sy" av Gynther, lett modifisert og størrelsene er  hhv sånn ca 2 år og 3 måneder.

Jentungens bukse


Den kommende lillebror/søster sin bukse


For en stund siden handlet jeg en utrolig stilige løvejerseyen fra Textart. For å matche denne, kjøpte jeg orange interlock og orange og hvit-stripete ribb fra Sydilla. Trøyen er etter mønster fra Ottobre (samme som tidligere) str 98. Body og heldrakt er fra Minikrea i str 56/62. (Ser ut som en bør håpe på en lang og slank baby :p) Forøvrig min første body og pysj/heldrakt :)

Trøye til jentungen

Body til lillesøster/bror

Heldrakt til lillesøster/bror


For å matche trøye og body, måtte de jo selvfølgelig og ha noen bukser. Utgangspunkt i buksemønster fra Meedom. Interlock fra Sydilla og ribb fra samme sted.


Bukse til jentungen

Bukse til lillesøster/bror


Noen bilder av settene trøye/bukse og body/bukse sammen.

Sett til jentungen

Sett til lillesøster/bror

Til slutt en trøye til med litt puff i ermene til min lille prinsesse. Hva annet bruker man da enn dette flotte prinsessestoffet fra Textart? Ribb er fra Stoff og Stil.


Prinsessetrøye