onsdag 24. oktober 2012

Litt dukkeklær

Da har jeg endelig fått laget noen klær til dukka til litjpia. Planen var egentlig å sy noen plagg. Har til og med skaffet meg en bok med mønster på dukke-klær Men jeg har allikevel aldri kommet så langt at jeg har fått sydd noe etterpå. Og siden jeg er inne i en strikkeperiode med varme klær til litjpia, passet det jo bra å bruke restene til å strikke noe til den klesløse dukka hennes også.

Foreløpig har hun fått en bukse, en genser og en lue, men litj-jenta insisterer på at "bebin" bør ha sokker også.  Noe jeg ikke ser for meg er den enkleste oppgaven, da sokker i seg selv er litt komplisert å strikke, og disse jo vil bli bittesmå. :)
Genseren er inspirert av gensermønsteret til Mavia fra Sykroken, som jeg har strikket genser til jentungen etter i tidligere innlegg. Genseren viser hvor dårlig jeg er på å nedkalere/forminske/tilpasse mønster. (Gjelder både strikking og søm det da hi hi :) ), da den ble noen hakk for bred. Ellers er alt strikket på feelingen etter prøving på dukka.

søndag 21. oktober 2012

Innlegg nr 100 og mere strikking :)

Trodde vel egentlig ikke at innlegg nr 100 skulle handle om strikking, da det jo er søm som er den største av interessene mine for tiden :)
Iallefall har jeg strikket en genser til etter oppskriften jeg brukte på den forrige genseren jeg strikket. Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle driste meg til å lage genser med mønster på. Det angret jeg fort på, siden jeg ganske snart klarte å rote meg opp i problemer. Jeg kom på å forkorte ermene litt  på denne genseren, men klarte å feilberegnet litt hvor jeg skulle begynne med mønsteret i livet, så genseren ble litt lang. Litt mer i stilen tunika kanskje....jaja...hun kommer iallfall ikke til å fryse på baken :D-  Etterhvert kom jeg jo på hvorfor jeg ikke burde rote meg ut på slik mønsterstrikking. Jeg aner ikke hvordan man skal strikke slik at det ikke blir ett virrvarr av tråder på baksiden. Så på genseren og den ene foten er det jo ett virrvarr av tråder på innsiden, som litj-jenta fort kan hekte seg i. Så jeg må nok til å prøve å feste disse trådene litt før settet blir tatt i bruk.

Så når jeg endelig kom på løsningen på problemet, så hadde jeg jo bare mønsteret på det ene benet igjen. Jaja...Da har nå buksa iallfall ryddige tråder på baksiden i det ene benet, og resten får man vel se om man får finne annen løsning på. Nå vet jeg det iallfall til neste gang. Iallfall så ble genser med mønster strikket, og etterhvert fant jeg jo ut at jeg måtte ha matchende bukse også.

Hele settet

Buksa

Genseren

Mønsteret på genseren

mandag 15. oktober 2012

Litt strikking imellom syinga :)

Har en liten pause i sying for tiden, mens jeg venter på noe stoffer (pluss venter på å få råd til å kjøpe stoffer til noen prosjekter til meg selv jeg har noen ideer om) Holder på å sy en testbukse til meg selv, men det stoppet seg litt opp ettersom jeg valgte helt feil størrelse av en eller annen merkelig grunn, og den derfor ikke ble helt som jeg hadde håpet. En ny testbukse i to størrelser mindre ligger klar til klipping, men mistet litt av engasjementet da jeg bommet såpass på den første og denne andre er i noe gult Ole Brumm-stoff som slettes ikke kan brukes om testbuksen skulle sitte bedre denne gang hi hi...

Siden det begynner å bli kaldere i været, har jeg en stund vært på leting etter en jakke/genser i litt tykkere ull (eventuelt fleece) som ikke kostet flesk til jentungen. Surfet rundt på mange nettbutikker og kikket litt i fysiske butikker. Midt oppi denne letinga, viser det seg at "Mavia" som har bloggen "Majas Hobbykrok" legger ut en enkel strikkeoppskrift i riktig størrelse for jentungen. Dermed kunne man ikke annet enn å prøve, selv med mine begrensede strikkekunnskaper (Jeg er ingen racer på å følge oppskrifter, detter gjerne like fort av som jeg begynte, så litt skeptisk var jeg allikevel. Kjente problemer for meg tidligere har vært: for stramma halser, for slakke liv, for stramme fotribber, gensere som har blitt noen størrelser enn forventet på grunn av feil valg av tykkelse på garn hihi)
Men denne genseren fikk jeg til slutt ganske greit til (etter noen få spørsmål til oppskriftens eier :D )

Oppskriften finner du her , og jeg har allerede bestemt meg for å strikke en til. Garn i brun farge har blitt handlet inn. Kanskje jeg til og med skal driste meg til å strikke inn noe enkelt mønster på glattstrikkingsdelen på kroppen :D Størrelse 2 år. Ble kanskje litt lang i ermene, men det får jeg korte ned litt på neste genser :)


Genseren, nettopp ferdigstrikket