onsdag 27. mars 2013

Joggebukse med prinsesselommer :)

Jeg har kjøpt inn en del stoff i det siste, med en ganske klar plan for hvert stoffstykke. Det skal blant annet syes en del Minikrea bukser etter Posebuksemønsteret 20300 . Tidligere har jeg sydd en del bukser i ett selvtilpasset buksemønster fra "Børnetøj 0-3år" av Meedom, som jeg ikke har vært helt fornøyd med. Derfor har jeg prøvd meg på ett nytt mønster denne gangen :) Og jeg må si jeg liker dette mønsteret mye bedre. Strever dog litt med å vite hvilken størrelse jeg skal bruke til jentungen i Minikrea mønster. Har ikke sydd så mye av det før. Hun er dessuten heller ikke spesielt stor for alderen med sine ca 85 cm (målt uhøytidelig hjemme nylig) Jeg tenkte først sy i størrelsen 92/98 (3 år), siden hun er 2 år og 3 måneder gammel, slik at hun skulle ha noe å vokse i og. Men etter å ha sydd den første buksen i størrelse 86/92, så skjønner jeg at det er størrelse 80/86 som sikkert hadde passet best på henne, hvis buksen skulle bare vært brukt nå.
Tilpasset ribben i liv og føtter til størrelser som gjør at buksen sitter bra på allerede nå da, men samtidig kan hun sikkert ha den i lang tid framover enda.

Isolien er fra Stoff og Stil. Ribben i livet og føttene fra samme sted (+ kanting rundt lommer). Prinsessestoffet er en rest etter at jeg tidligere sydde en trøye og ble kjøpt på Textart tror jeg. Mønsteret var som sagt Posebuksemønster 20300 fra Minikrea.

Joggebukse med morsomme lommeronsdag 20. mars 2013

Tid for å prøve seg på noe nytt? :D

Når jeg syr, går det for det meste i klær til den eldste datteren min. Men det hele begynte med søm av noen vognposer. I dag har jeg vært tilbake i samme "sjangeren" iallfall. Men til noe som jeg ikke har prøvd meg på før. Nemlig såkalte "Softlines": Trekk til å ha på vognbager for å sprite de opp litt.

Siden jeg aldri har prøvd meg på det før, surfet jeg først rundt etter litt inspirasjon og ideer om hvordan ting skulle gjøres. Deretter fant jeg ut at jeg måtte sy en test for å finne ut hvor stort trekket måtte være for å sitte bra på bagen. Så jeg fant ett stoff med Ole Brum og vennene hans på, som er noe av det første jeg stoffet jeg kjøpte etter at jeg begynte å sy  (Skulle egentlig bli noen barnegardiner, men så ble det sydd noen rosa Hello Kitty gardiner i stedet) . Tok noen grove mål av bagen, klippet og sydde. Justerte litt og kom fram til de målene som det endelige trekket endte med.
Ole Brum stoffet til testen husker jeg ikke en gang hvor jeg kjøpte. Men i tillegg hadde jeg stoff til overs som jeg fikk sydd ett strykebrett-trekk av. Strykebrettet var nemlig full av hull og flekker. Og det kan man ikke ha noe av når dukene til dåpen til helga skal strykes :)

Med lomme i fotenden

Ovenfra

Fra siden

Strykebrett-trekk


Etter å ha testet ut "mønsteret", måtte jeg selvfølgelig sy noen "ordentlige" vogntrekk. De rosa og blå stoffene med dyr på er fra Etsy og var egentlig tiltenkt noen vognposer. Vogna som de skulle matche er nå solgt. Så i stedet har de altså endt opp som trekk til denne gamle Simo-bagen. Disse trekkene har "for" av sort fleece fra Stoff og Stil for å gjøre trekket litt lunere. Denne gamle Simo-bagen har nemlig slike plastikklignende vegger og madrass. Det ene trekket har endestykker i foret av quilt-for, siden jeg hadde litt for lite sort fleece til å fore begge trekkene dog.