onsdag 15. mai 2013

To små luer, ett slags vognteppe og en singlet

Jeg benyttet meg av mer av restene jeg hadde av interlock og jersey og laget to små luer til etter oppskrift fra Løgeleg Saum. Siden jeg ville ha blanding av ensfarget og mønstret på luene (eller rettere sagt jeg fikk bare nok hvis jeg gjorde det på den måten) og siden bitene var såpass små, ble formen på delene forminsket litt i håp om å kunne passe lillesøster i stedet. Fordi jeg hadde lite stoff, måtte jeg ha litt bredere ribb for å veie litt opp for dette også. Resultatet ble vel litt samelue-aktig :D, men synes lillesøster ble søt i den uansett ;-)

Luene er laget av rester av lilla og rød interlock fra Liandlo, rødhettejersey fra samme sted og busbollarjersey fra Cethodesign.Lua sett ovenfra

Lua sett forfraLua sett ovenfra

Lua sett forfra

Som tidligere nevnt har jeg en litt vogngal søster, som skal ha baby i slutten av oktober. Hun har nettopp kjøpt seg en Silvercrossvogn, som hun ville ha sydd ett litt spesielt vognteppe (Se eksempel her) til.) Jeg og søsteren min har surfet rundt litt på nett og funnet mange versjoner av denne typen vognteppe/dyne. Mange av dem ekstremt "dollete" og glorete etter min smak (Bare se her for eksempel :D) Hun har selv fått tak i blondestoff  (med en utrolig flott brodert blondebord eller hva man skal kalle det) og blonder til kanten rundt fra en lokal tekstilbutikk i Ålesund. Foret er noe vattgreier fra Stoff og Stil som heter Fibersoft. (Lysforholdene på syrommet mitt, med sterk sol fra de store vinduene, gjorde at sluttresultatet så ekstremt skrukkete ut. Det så ikke slik ut live altså. Jeg hadde til og med strøket stoffene før jeg sydde de sammen :D. Blondekanten er lett rynket (med hensikt ja :))
Sluttresultatet skal ha en nedbrettskant, som jeg egentlig hadde tenkt å ha som på bilde nr 2 under, men jeg synes egentlig det ble like fint om man la den andre veien som på bilde 3. Mottakeren får nok selv bestemme hva hun synes er penest :)

Hele teppet uten bretting

Nedbretta med blondefeltet øverst

Nedbretta med blondefeltet i fotenden 

Nærbilde av blondekanten

Nærbilde av det broderte blondefeltet på teppet

Til slutt en singlet i Busbollarjersey fra Cethodesign og cerise ribb fra Liandlo. Mønster fra Minikra. Denne strevet jeg en del med. For det første var det egentlig ment å bli en langarma trøye. Men så hadde jeg ikke nok stoff, så det endte opp med å bli en singlet (som jeg i grunnen ikke synes er det mest hensiktsmessige plagget til en baby). Den har blitt liggende en stund fordi jeg tenkte på å bruke ensfarget stoff på ermene, men så ble dette stoffet også brukt opp før det kom så langt. Deretter manglet jeg cerise tråd til å sy tvillingsømmen med, så denne ble bestilt fra E-bay. Skulle visst være Gutermann-tråd. Jeg vet ikke om det er tråden, eller syersken, eller maskina, men iallfall strevet jeg en del med denne. Så min dårlige erfaring med kanting av plagg fra tidligere ble ikke noe bedre etter dette. Midt i påsyingen av disse kantene, vurderte jeg faktisk å klippe i stykker hele plagget og lage en lue eller noe av det i stedet, men bestemte meg for å avslutte det allikevel. Iallfall så ligger det ett bilde av det ferdige resultatet under...
Trøblete singlet

 For øvrig må jeg si at dette var av de innleggene hvor jeg faktisk ikke var hundre prosent fornøyd med noen av resultatene. Luene ble litt små og litt spesiell fasong kanskje. Vognteppet ble heller ikke helt som jeg hadde forestilt meg, da blondefeltet kompliserte ting litt. Og singletten er bare så vidt den ikke havna i søpla :p

onsdag 8. mai 2013

Enda mer sommerklær

Da tror jeg at jeg begynner å nærme meg slutten på årets "sommerkolleksjon" til 2 åringen :) Nå har hun en drøss av posebukser (som jo kan brukes hele året og som ble lages såpass store at hun kan vokse en del i de), t-skjorter (noen av de som er sydd i fjor passer vel også enda) og langerma trøyer. Pluss noen shortser/kortbukser, luer og kjoler. Det meste er laget for å kunne matche om hverandre, men det går i tre forskjellige "fargekolleksjoner": rødt, lilla og rosa. Innen hver av de fargene har jeg dog laget mønstrede trøyer, ensfargede trøyer, ensfargede kortbukser og bukser med mønstrede lommer som kan matche hverandre. Mix og match heter det vel :D. (I tillegg har hun ett par-tre kjøpte bukser i lilla og rosa som og matcher disse klærne)

Det siste tilskuddet til "sommerkolleksjonen" er et sett i rosa/cerise og ett sett i rødt. Ribb fra Ottobreshop på Etsy og interlock fra Liandlo.
Kortbuksemønsteret er fortsatt fra Ottobre 3/2013. Trøyene er ett raglantrøyemønster fra Ottobre 4/2012 og tightsen er fra Ottobre 1/2012.
 
 
Rosa/Cerise sett

Rosa raglantrøye

Rosa kortbukse

Rødt sett

Rød raglantrøye (Litt rar ved halsen, siden jeg tydeligvis har glemt å
dandere trøya skikkelig før jeg tok bildet :))

Tights

Detaljer bakside tights

Detaljer fotende tights
 


mandag 6. mai 2013

En matchende softline til bærebaggen og..:)

Denne bærebaggen har jeg allerede sydd 3 softlines til tidligere her. Disse ble sydd av stoff jeg hadde liggende og stoff som egentlig var ment å matche en vogn søsteren min hadde tidligere. Men siden hun kvittet seg med denne vognen, så ble det ikke noe av. Men som nevnt tidligere er hun nå gravid, og skal bruke en svær Simo vogn til denne babyen. Mens babyen er helt liten har hun tenkt å bruke en gammel Simo bærebag oppi denne vognen. Slik at hvis babyen sovner, så kan man bare løfte ut baggen og ta den med seg inn uten at babyen våkner :) Dermed måtte jo denne bagen matche hovedbaggen :) 
Samme stoffer som forrige bag, bare at denne er foret med quiltefor fra Stoff og Stil.

Nærbilde av stoffet

søndag 5. mai 2013

Softline til en gammel og stor Simo bag :)

Søsteren min er gravid og venter sin lille pike eller gutt i oktober. Hun er fullstendig vognfrelst. Hun har blant annet en forkjærlighet for store bagvogner. I den forbindelse har hun kjøpt en gammel Simo vogn. Det er en spesiell versjon med ekstra stor bag som visst stort sett selges i Danmark. Men trekket i den var kanskje ikke det mest spennende. Tidligere har jeg sydd trekk til en gammel Simo bærebag (Slik bag som man setter nedi Simovognene når babyen er litt mindre med bærereimer så man kan løfte den ut av vogna og bære den med seg) Den baggen skal brukes sammen med den vognen jeg har sydd trekk til nå. Jeg skal derfor også sy matchende trekk til denne bagen senere (for, bunn og hovedstoff er ferdigklipt og klart til sying allerede)

Denne bagen var det dog litt annerledes festing på. Det opprinnelige trekket var festet med både glidelås to steder og borrelås 3 steder. Jeg sydde dog en versjon med strikk rundt hele veien og borrelås bare i hode enden. Kalesjen taes nemlig ikke av når man skifter trekk, den trekkes bare rundt forbi og inn på innersiden av kalesjen.
Fuglestoffet er plukket ut av eieren av bagen selv og kjøpt på Etsy. Forstoffet (og bunn) er sort twill fra Stoff og Stil tror jeg. Softlinen er foret med 15mm Fibersoft fra Stoff og Stil. Grunnfargen i stoffet blir forresten veldig dårlig gjengitt på bildene her. Har prøvd å ta med både mobil og digitalkamera, men begge to gjenga ikke fargene slik de virkelig er. Grunnfargen er en varm og fin grønnfarge. Hele stoffet er egentlig varmere i tonen enn det som blir gjengitt her. Synes også hele softlinen ser mye mer skrukkete ut på bildene. Den ser faktisk finere ut i virkeligheten.

lørdag 4. mai 2013

En liten luekolleksjon

Jeg surfer ofte rundt på blogger og på sykroken etter inspirasjon, og da jeg fant denne søte luen på Løgeleg saum sin blogg, så bare måtte jeg lage en lignende.  Heldig da at hun har lagt ut en flott tutorial på hvordan disse luene lages!
Så da fant jeg fram noen rester av ribb og jersey og tegnet og klippet og sydde en lue i ribb fra Etsy og flott elefantjersey fra Ottobreshop på Etsy.  (Isoporhodet mitt er visst voksenstørrelse, mens luene er beregnet på min 2-åring, så ribben ser litt vel strekt ut i forhold til hvordan de sitter på jentungen min :) )


 
 

Synes den første luen ble såpass søt, at jeg fant fram litt mer rester av diverse stoff og sydde 3 luer til. Strevde dog litt med hvordan jeg skulle få toppen fin. Etter litt gode råd fra hun som lagde tutorialen, ble de dog ganske bra :)
Lilla ribb og fuglestoff fra Stoff og Stil. Orange interlock og stripete ribb fra Sydilla. Elefantjersey fra Ottobreshop på Etsy og rosa jersey fra Pink Castle Fabrics. Varierert litt bredden på ribben på de forskjellige luene.


Orange lue fra siden
 
Orange lue forfra

Lilla lue fra siden

Lilla lue forfra
 
 
Rosa lue fra siden
 
Rosa lue forfra


Alle luene ovenfra


Alle luene forfra