tirsdag 18. juni 2013

Et lite sommerskjørt

Selv om jeg har fått meg overlock nå, så syr jeg enda på den vanlige symaskinen. Har ikke hatt tid til å sette meg skikkelig inn i den, og dermed tør jeg ikke annet enn å bruke den gamle, vanlige maskinen. Etter å ha sydd kjole, body og t-skjorte av det supersommerlige stoffet jeg kjøpte på Malika &Rosa, hadde jeg fortsatt en liten rest igjen. Akkurrat ikke nok til en trøye med puffermer som jeg hadde tenkt, så da fant jeg ut at det kanskje kunne bli ett lite skjørt i stedet. Siden storesøster synes det er så kjekt å gå i skjørt. Hadde ikke noe rød ribb igjen, så da ble det brun ribb i stedet. Men ribbfargen har vel ikke så mye å si her, da den stort sett vil bli skjult av trøya over.

Mønster er tilfeldig klippet på stedet. Hovedstoffet er som sagt fra Malika & Rosa. Ribben er fra Stoff og Stil. Nederst har jeg sydd på en slik smal strikkblonde av noe slag, som jeg ikke husker hvor kom fra. Denne er sydd på rett mot rett med en overlock-lignende søm og så brettet inn og sydd en bølgete pyntesøm som stikning etterpå. Nederst er ett actionbilde av min lille hypre 2.5 årige jente, som aldri har tid til å stille lenge nok til at jeg klarer å ta ett skarpt nok bilde av henne med nysydde klær på (Skjørtet er matchet med en tidligere sydd raglangenser i rødt)

Sommerskjørt

Skjørtekant med strikblonde


onsdag 5. juni 2013

Mer sommerklær i skikkelig sommerlig stoff :D

Tidligere i vår, var jeg på leting etter stoff som jeg hadde falt litt for. Så det første gang i Heilt Spesiell sin blogg på en sommerdrakt og tenkte at mer sommerlig stoff til sommerklærne til snuppene kunne man vel ikke få. Jeg lette rundt i både norske og utenlandske nettbutikker og etterlyste det til og med på Sykroken. Men det var ikke å finne. Men så for litt siden oppdaget jeg det plutselig i Malika & Rosa sin nettbutikk i forrige uke. Denne uken har det allerede blitt til ett par plagg til jentene (og jeg har fortsatt en liten rest igjen)

Kjolen har jeg laget en versjon av tidligere her . Mønsteret er fra Ottobre 1/2012 og i størrelse 98. Kantingen er interlock fra Liandlo.
Hadde egentlig tenkt å sy en matchende kjole til lillesøster og, men så kom jeg på at kjoler ikke er like hensiktsmessig på en 5 måneders baby, som på en 2.5 åring :D Så da ble det en body i stedet. Str 68 (som nok er noen hakk for stor til henne foreløpig, da dette mønsteret er litt langt av seg) Mønster fra Minikrea. 
 
 
Til denne bodyen har jeg sydd en tights om matcher (storesøster har også fått maken tidligere) Mønster fra Ottobre 1/2012. Str 68.Interlock og Ribb fra Liandlo.
Jeg har også sydd en hettetunika (lik på storesøster sin) fra Minikrea, som også matcher det ovenforstående. Str 68. Interlock og ribb fra Liandlo.Til slutt en raglan t-skjorte fra Ottobre 4/2012. Mønsteret er egentlig langermet, men jeg har forkortet ermene . Størrelse 92. Interlock fra Liandlo på baksiden og i hals og ermer.


mandag 3. juni 2013

En slags hettegenser, noen luer og litt gammelt nytt

Egentlig hadde jeg tenkt å sy en hettejakke, men siden stoffet jeg hadde i rødt var interlock og ikke isoli eller jersey, så fant jeg ut at det sikkert egnet seg bedre som en slags genser. Mønsteret er Minkrea sin "Hættebluse" 20201, og jeg har brukt versjonen som er en slags tunika med hette. Interlocken og ribben i ermene er begge fra Liandlo. Str er 92/98. Jeg har også klippet til en likedan til lillesøster, men den er ikke ferdigsydd enda :) Ett lite actionbilde ble det også, men storesøster har sjelden tid til å stå rolig lenge nok til å få tatt ett skarpt bilde, så det ble som det ble :)

Tunika med hette
I tillegg har jeg sydd noen flere "annwes-luer", for å matche litt forskjellig som jeg har sydd fra før. Blant annet måtte jeg jo bruke opp litt mer rester av Orange interlock og Orange og hvit stripet ribb fra Sydilla for å matche lillesøster heldrakt med løver på :) I tillegg sydde jeg en rød lue til hver av jentene, så de kan matche tunikaene med hetter, og resten av de røde klærne jeg har sydd tidligere

Alle 3 lueneFor en liten stund siden, sydde jeg en dyne/ett slags vognteppe til min vognfrelste søster. Hun hadde nemlig kjøpt seg en veldig spesiell vogn som heter Silvercross Balmoral. Nå har jeg mottatt noen bilder av denne dyna/vognteppet i vogn. I tillegg har jeg sydd en liten pute som skal brukes sammen med denne:

Dyna/Sengeteppet

Pute

Actionbilde på Silvercrossvogna

Fra en annen vinkel

Ovenfra