lørdag 27. juli 2013

Enda mer strikket ulltøy i finværet :D

Kanskje litt spesiell tid å strikke det på, men jeg har fått litt dilla på strikking av ribbstrikkede plagg altså. Så er det jo kjekt å ha ting klart til den nye sesongen begynner og. Har også en drøss ferdigklippede bambusplagg og noen i jersey, men har strikket og strikket i stedet, siden det er enklere å gjøre uten å liksom måtte ha en del ledig tid liksom. Strikke kan man jo gjøre mens man ser tv, mens man prater eller mens man følger med barna liksom. Og det er enkelt å legge fra seg midt i arbeidet liksom hvis man må.
Denne gang har jeg strikket 3 nye ullbukser. En ekstra til storesøster i rød, og en hver til hennes jevnaldrende fetter og kusine i hhv blå og lilla. Jeg har også strikket matchende lue til storesøsters røde bukse. Lillesøster har også fått en ribbstrikket lue som matcher hennes rød/rosaspraglete ullbukse. Alt dette er som vanlig strikket stort sett etter dels fri fantasi og litt inspirasjon fra diverse blogger rundt omkring.

Kusine og fetter sine ullbukser (Dårlig gjengivelse av
farger. Disse er finere i virkeligheten)

Storesøsters røde ullbukse

Storesøster og lillesøsters ull-luer
I tillegg har jeg prøvd meg på ett par nye ting. Nemlig slike sokker uten hæl hvor ribben går rundt og rundt liksom (Til storesøster). Og jeg har prøvd meg på hals som er ribbestrikket i halsområdet og rettstrikket nedover rygg og bryst. Disse har jeg funnet oppskrift på hos Majas Hobbykrok (som for øvrig har masse kjekke og enkle oppskrifter på strikkede plagg), og så prøvd å tilpasse størrelse etter eget hode. Sokkene på denne bloggen er til premature barn. Jeg har prøvd og forstørre disse og strikke de til min 2.5 åring. Dette funket tålelig bra for å være første forsøk. Neste gang tror jeg nok jeg vil ha de lengre oppover leggene. Men en kombinasjon av ikke tilstedeværende modell da jeg strikket de og for lite garn, gjorde at de ble som de ble.

Alt er fortsatt strikket i dobbel babyulltråd fra Sparkjøp :)

Sokker på en snurr

Rosa hals
 
 
Sokkene på 

Så da har man jammen meg strikket 6 ullbukser (4 store og 2 litt mindre), 3 luer, 1 par sokker og en hals de siste ukene. I tillegg har jeg en rød hals på gang og. Pluss at jeg har ett par rosa sokker og en rosa genser under planlegging. (Er nok i gang på begge disse prosjektene i løpet av helgen, da jeg liker og ha minst 2-3 prosjekter på gang samtidig for variasjonens skyld.)

mandag 15. juli 2013

Flere ullbukser og en lue

Litt pause i syinga for tiden, som egentlig er det jeg liker best av de to (Søm og Strikking). Har flere ferdige klippede plagg og flere på gang, men det har stoppa seg opp i og med at alle de 4 barna er hjemme på grunn av skole og barnehageferie. Da er det litt vanskeligere å få tiden til å strekke til. Og søm krever litt mer av en i forhold til oppmerksomhet til "arbeidet" enn strikking gjør. Derfor har det i stedet blitt en del strikking i det siste. Det går i ribbstrikkede plagg. Mest bukser og noen luer. Ribbstrikkede fordi plagg strikket på denne måten ikke krever så mye av meg som strikker :D Enkelt å strikke på underveis og tøyer seg veldig etter kroppen på. Denne gang har jeg strikket to bukser til lillesøster. Den ene omtrent klin lik på storesøsters. Eneste forskjellen er at den er mindre og at den er gjort enda enklere. Jeg har ikke felt av noe på beina, for å gjøre de smalere nedover mot leggene. Denne buksen er også strikket med 2 rett, 2 vrang. Størrelsen er vel noe rundt 6mnd-18mnd eller noe. Altså jeg håper at lillesøster skal kunne bruke den frem til neste sommer. Buksa sitter på henne nå (Hun er 6 måneder omtrent akkurat), men har ekstra lengde i føtter og livet. I livet har jeg tenkt å legge inn en strikk, slik at den holder seg oppe.

Den andre buksa til lillesøster har jeg strikket på en  litt annen måte, med 2 rett og 1 vrang. Dette gjorde den litt videre, så jeg forlenget også føttene litt, slik at denne kunne brukes enda lengre. Begge buksene satt dog bra på henne allerede nå. Buksa er ekstra lang i livet fordi jeg ikke har satt i strikk enda.


 
Til slutt har jeg strikket en lue som matcher den første buksa til storesøster. Også ribbestrikket (2r 2vr). Dette gjør den svært tøyelig og at den former seg fint etter hodet. Den passer dessuten både på henne og også på meg selv, størrelsesmessig. Til og med lillesøster kunne nesten brukt den. Så tøyelig blir den når jeg strikker den slik. Først ble den litt lang og rar, siden jeg tenkte at jeg skulle strikke en baggy versjon. Det jeg glemte å tenke på, at ribbestrikkede plagg trekker seg ganske mye sammen når de ikke blir "holdt ute" av noe. Så dermed ble det liksom en litt rar tupp på den. Jeg rakte derfor opp deler av den og tilpasset den til storesøster hode i stedet.
Ett likedan sett i rødt er også allerede underveis :)
Under ser du bilder av lua etter at jeg rakte opp øverste delen og strikket avslutning på nytt. Det jeg fant ut etterpå, er at jeg jo likegodt kunne ha brettet den opp nedmed og både fått dobbel funksjon med den og ved oppbretting fått ekstra varme ved ørene..Får gjøre det ved neste forsøk :)

Bilder av det de sist strikkede sakene sammen :)Siden jeg er for rastløs (og redd for å kjede meg) har jeg fortsatt flere prosjekter på gang, på en gang enda. Så senere kommer nok flere bukser og luer og kanskje noen flere ting (hvis jeg finner en framgangsmåte som ikke er for komplisert ;-)

mandag 8. juli 2013

Ullbukse til storesøster (Strikka)

Jeg har allerede begynt å tenke på klær til vinteren til piene mine. Holder på å klippe til 2 undertøysett i bambus til hver av jentene, men det har stoppet seg litt, i og med at storesøster har sommerferie fra barnehagen og alle 4 barna er hjemme på dagtid. Tiden strekker liksom ikke til. Storesøster sover en times tid på dagen enda, men det klaffer gjerne ikke med at lillesøster gjør det, så dermed er disse undertøysettene litt på vent. Så i mens kom jeg over noen ribbstrikkede ullbukser på nett og fant ut at dette måtte jeg prøve meg på og. Jeg er ingen racer på strikking, så slikt må gjerne være enklest mulig, med minst mulig av felling, øking og mønster og slikt :D. Så det ble en blanding av fri fantasi og diverse oppskrifter jeg fant på nett.
Strikke kan man liksom gjøre overalt og gjerne samtidig som man ser på tv eller lignende. Så dermed har jeg allerede fått strikket ferdig en bukse til storesøster, mens to andre til lillesøster også er på vei, pluss at jeg har handlet garn til en til, til storesøster. Disse må være kjempegode å ha oppå ull/bambusundertøysett, og under parkdressen på kalde dager.

Den er strikket med dobbel tråd i babyull fra Sparkjøp.
Ble litt tull med  fellinga på innsidene av bena, da jeg hadde glemt å/ikke visste at man burde ha ett spesielt antall masker som skal kunne deles på 4 når man skal strikke ribbstrikket med 2 rette og 2 vrange. Gikk jo veldig greit med 100 masker når man strikka livet, men ble som sagt litt ball på innsiden av bena når man hadde 50 masker på hver av bena (fikk felt med 4 vrange på ene benet og 4 rette på andre benet :p)
 Livet er brettet ned på actionbilde, men det skal mest sannsynlig syes inn strikk der etter hvert.
Har laget buksa litt ekstra lang i både liv og føtter, slik at hun skal kunne vokse litt i den :)

Ribbstrikket bukse