søndag 25. august 2013

Første forsøk på Oslo anorakk

Da har jeg altså tatt strikkingen ett lite hakk videre. Fra ekstra-super-enkelt til litt mer avansert iallfall. Jeg har nemlig prøvd meg på en Oslo-anorakk. Siden jeg var usikker på om jeg i det hele tatt ville få det til med avanserte utrykk og teknikker som blant raglansfelling, knapphull og sammenveving, er denne anorakken strikket med det forholdsvis rimelige garnet Gullgarn fra Sparkjøp. Fargeutvalget på dette garnet er ganske begrenset, så rosafargen ble kanskje en anelse mer intens enn det jeg helst ville hatt. Men det ble da greit nok. Iallfall for ett første forsøk. Mønsteret er fra Pickles og kan finnes her.  Siden jenta mi er 2,5 år og faller litt midt imellom to størrelser, har jeg strikket den i str 3-4 år (Og siden min 2,5 åring ikke er av den største sorten, så har hun å vokse i kan man si :)
Strevde litt på diverse teknikker til å begynne med, da jeg jo ikke skjønte hvorfor det skulle gjøres slik og slik før jeg hadde gjort det. (Siden jeg rett og slett ikke hadde prøvd teknikkene for å lage genseren lenger bak, for å felle av for raglan, for å lage knappehull, for å veve sammen en hette osv)  Så det ble litt opprekking og litt feil her og der, men til slutt så lignet den da faktisk allikevel på en Oslo Anorakk :o . Så jeg er nok ikke helt skremt fra å ville prøve det en gang til :)

Det gikk med 5 nøster rosa og 5 nøster brun av garnet type Gullgarn fra Sparkjøp. Oppskriften sa
200g av hver farge, så jeg måtte kjøpe til 2 ekstra nøster på slutten og hadde likevel ikke nok til å gjøre hele hetten brun :) Knappene var noen knapper jeg hadde fått med når jeg handlet på en stoffbutikk på nett, siden de var det eneste jeg hadde i riktig størrelse.


 
 
 

søndag 18. august 2013

Og jeg strikker og jeg strikker :D

Strikkelysten har fortsatt ikke forsvunnet. Piene mine kommer nok slett ikke til å fryse i vinter, da de snart har en hel kolleksjon av strikketøy :D . Storesøster har jo allerede ett sett med rosa genser, bukse, lue, sokker og votter. Hun har også fått ett sett med bukse, lue, votter og sokker i rødt. (Ingen genser der, da hun har en kjempefin genser strikket av min tante som nok fortsatt passer denne sesongen, og som matcher fint med det røde)

Siste på strikkefronten har vært noen plagg til lillesøster. Den første genseren (se bilde av den på her) jeg strikket til henne, passer nok best nå og i høst. Var egentlig meningen å strikke den i str 80-86, men den ble nok mer som 68-74 :D. Så jeg strikket en til. Økte pinnestørrelse fra 5,5 til 6 og forlenget armer og kropp. Denne ble ikke så mye bredere enn den forrige, så det blir nok en lang og smal fasong på henne når hun begynner i barnehagen.
Denne oppskriften er veldig grei å strikke etter. Selv for skikkelige amatører som meg. Oppskriften finner du på Majas Hobbykrok og den finnes i str 2,4 og 6 år. ( Mine to siste var ett forsøk på å lage en størrelse mindre av denne ;) ) Nå har jeg faktisk til sammen strikket 5 gensere etter denne oppskriften. To i fjor og 3 rosa gensere i år :)

Den minste genseren til venstre, den forlengede versjonen til høyre

Liten versjon til høyre, stor til høyre.

Matchende lue må hun jo også ha. Ribbestrikket som storesøster sine, men denne gangen har jeg prøvd meg på å strikke knytinger på den. Litt tykke snorer ble det...men men...
Kunne nok ha laget den litt kortere når det ble knyting på, siden den ikke blir trukket like lang ned når den har det. Men den ble stikket akkurrat likedan som den forrige spraglete rød/rosa, og da ble det slik :)

Med knyting på
Lillesøster må jo og ha snurresokker, slik som storesøster. Foreløpig har jeg strikka i spraglete rødt/rosa, men rosa kommer også etter hvert .(Fortsatt oppskrift fra Majas Hobbykrok, tilpasset i str til min jente)

Rød/Rosa snurresokker

Til slutt to bilder av "settene" i sitt fulle. Snurresokker og votter i rosa kommer selvfølgelig også etter hvert. Hun må jo ha matchende fra topp til tå :D

Rosa fra topp til tå (votter og sokker kommer etterhvert)

Rosa genser og rosa/rød spraglete bukse, lue, votter og sokker)

Når jeg har fått strikket ferdig småtteriet med snurresokker og votter som mangler, funderer jeg faktisk på å prøve meg på ett litt mer avansert prosjekt. Nemlig en Oslo-anorakk til storesøster. Garn og pinner er allerede skaffet til veie, så får vi se når jeg får samlet mot nok til å prøve meg.

mandag 12. august 2013

Og enda litt mer strikka tøy mens vi er i gang..

Jeg holder fortsatt på å forberede til vinteren med masse varmt strikkatøy i babyull fra Sparkjøp. Alt jeg strikker er med dette garnet og med dobbel tråd for at det skal bli enda tykkere og varmere :)
Denne gangen har jeg strikket en genser til lillesøster, maken til storesøsters i forrige innlegg. Samme oppskrift fra Majas Hobbykrok , men siden denne er bare i 2,4 og 6 år, har jeg prøvd å forminske den til 1 år selv.
Skulle nok bare forminsket antall masker, ikke pinner og, slik jeg gjorde, for nå holder den mest sannsynlig ikke ut vinteren. De forrige genserne var strikket med pinne 6 eller 7. Denne brukte jeg liten rundpinne i str 5,5 på kroppen og vanlige pinner i str 5 på ermene.
Er allerede i gang med en til med pinnestr 6. Får øke litt på lengde i kropp og armer i tillegg, slik at den holder ut vinteren iallfall. Neste sesong får hun jo sikkert arve flere etter storesøster :D

Lillesøsters genser

Lillesøsters genser ved siden av storesøster genser i str 2 år

I tillegg har jeg strikket litt votter. Også etter oppskrift fra Majas Hobbykrok . De minste vottene uten tommel er nok forminsket litt for mye. Burde nok fulgt oppskriften fra samme sted på votter i str 1/2 til lillesøster og bare droppet tommel.tirsdag 6. august 2013

Strikkoman :o

Jeg har fullstendig strikkedilla for tiden. Får nesten litt abstinenser når jeg må være borte en stund og ikke kan ta strikketøyet med :D
Det siste på pinnene, har vært en genser etter oppskrift fra Majas Hobbykrok . Jeg har strikket den i størrelse 2 år to ganger tidligere, og disse holder nok sikkert denne vinteren og. Men jeg måtte bare ha en til, som matchet en av de nye buksene jeg  hadde strikket. Siden de to forrige genserne ble litt vel vide i halsen på min datter, la jeg til 5-6 cm i halsen på denne. Det fungerte greit nok. Den ble noe tettere i halsen, men samtidig seg liksom overgangen mellom ribbstrikket hals og ermer enda lengre ned liksom, slik at ermene og genseren generelt virket lengre og større.

Genseren med "forlenget" hals

Jeg har også strikket ett par "snurresokker" til. Denne gangen i rosa, og så har jeg gjort de litt lengre. Dette fordi de første jeg prøvde på, ble litt korte på grunn av mangel på garn da jeg holdt på :D

Snurresokker


Sokkene på

Fra siden


I tillegg holder jeg på å strikke ett par votter i rødt, men de mangler fortsatt to tomler og en tupp. Jeg går nemlig støtt og stadig tom for garn i mine forsøk på å bruke opp rester etter større prosjekter (som gensere og bukser) Så handler jeg litt mer garn, som igjen er litt for mye til det pågående prosjekt. Dermed blir ett nytt lite prosjekt påbegynt (som sokker, votter, halser etc) :D

Jeg har også endelig fått ferdigstilt de fire største ribbestrikkede buksene helt og. Har fått sydd i strikk i livet på de. De så fort litt mer "proff" ut da ;-) . Ikke så slaskete lenger.