tirsdag 29. oktober 2013

Siste rest av bambusundetøy

I alle fall for denne gang. Nå har jeg endelig fått sydd sammen de to siste settene med bambusundertøy som jeg hadde hatt liggende ferdigklipt siden i sommer eller noe.  Ett sett til hver av piene. Body og tights til lillesøster og trøye og tights til storesøster. Bodyen er ett minikreamønster som jeg har laget bodyer fra flere ganger før. Minikrea 10401 heter det. Tightsen er fra Ottobre 1/2012. Raglantrøya er fra Ottobre 4/2012 . Alle disse mønstrene har jeg brukt flere ganger før, og det sier vel litt om hvor godt jeg liker de :D Bodyen er i str 68/74. Tightsen til lillesøster i str 74. Storesøster sin i str 86. Dette var en veldig passende str til henne da jeg klippet den, men nå er den bare akkurrat. Burde ha sydd i str 92 som den rosa tightsen ser jeg. Genseren er i str 92 og passer bra enda. (Men str 98 som den rosa stjernegenseren i bambus ble også brukbart til å bruke nå)
Stoffene er mønstret bambus og bambusvelour fra Myllymuksut. Jeg bare digger de stoffene altså. De er sååå myke og gode.( Spørs om jeg etter hvert må prøve meg på en trøye eller topp til meg selv i slikt stoff en etter hvert også :) )


fredag 25. oktober 2013

Julegaver og barselgaver og bambusundertøy til barna

Av og til går tiden litt for fort og litt uforutsette ting skjer. Og når søstera mi attpåtil fødte over en uke før termin, så fikk jeg det plutselig veldig travelt med å ferdigstille barselgaven til hennes lille nyfødte gutt.
Samtidig ble jeg plutselig nervøs for at denne lille guttens storebror og storesøster på 2.5 år skulle vokse ut av genserene jeg hadde planlagt å strikke til julegave, før de i det hele tatt fikk dem. Dermed fikk jeg litt prosjekter i både strikking og søm som burde ferdigstilles i en fei :D

Først og fremst må jeg selvfølgelig vise fram det lille søte bambus-settet som skal til en like søt liten gutt. Body er etter mønster fra Minikrea str 56/62 og tightsen er fra Ottobre 1/2012 og i str 62.Storesøster og Storebror på 2.5 år må jo og ha noe matchende :) Raglantrøyer etter mønster fra Ottobre 4/2012.Forsøk på å stikke ned halskant med tvillingnål, hvor begge nåler
er på selve genseren.

Forsøk på å stikke ned halskant med tvillingnål, hvor en av
nålene er inne på selve halskanten (synes dette ble penest)

Pyntesøm over raglansømmen


Alt i mønstret bambus fra Myllymuksut. Kantet med bambusvelour fra samme sted.

I tillegg måtte jeg gjøre ferdig noen bambussett til mine egne to jenter. Disse har også ligget lenge ferdigklipt, men fødselen av nevøen min og det kalde været den siste tiden, gjorde at jeg fikk litt fortgang i ting. Disse er også i stoff fra Myllymuksut. Matchende til storesøster og lillesøster :)


 

 


Det rosa settet med ekstra body er i interlock fra Liandlo og kantet med samme stoff. Den rosa bodyen med brun kanting er også bambus fra Myllymuksut, men denne er kantet med ullribb fra samme sted og satt sammen av noen rester jeg hadde fra i fjor.

Så til julegavene som tvillingene på 2.5 år får i forskudd på julegave for å holde seg varme i barnehagen i høst/vinter. Etter oppskrift fra Majas Hobbykrok sine sider :) Babyull fra Sparkjøp er brukt på disse.

Nå må jeg bare fortsette i samme tempo, så jeg får ferdigstillt ett bambussett til, til hver av jentene mine, som ligger ferdigklipt og klart til søm.

torsdag 17. oktober 2013

Prøvd noe nytt...

..men faktisk fortsatt ikke i Søm-kategorien. Strikking har jo fullstendig okkupert bloggen min for tiden :D
Jeg har nemlig strikket både ett teppe og ett sitteunderlag og tovet de. Det hadde jeg aldri prøvd før, så det var en ny men morsom erfaring. Prøvde med sitteunderlaget først. Det er strikket i sorte rester av Naturgarn Soft. Måtte prøve 3 ganger før jeg fikk ønsket effekt. Dette ble hardest tovet. Nå skjønner jeg også hvorfor man bør tove sammen med en håndduk eller noe som IKKE loer. Jeg trodde denne håndduken var såpass utvasket at den var ferdig med både avfarging og loing. Men der tok jeg feil :p
Sitterunderlaget er for øvrig strikket i rillestrikk.
I tillegg har jeg strikket ett teppe til å ha som ytterste lag i vogna. Oppå dyna eller vognposen for eksempel. Dette tovet jeg også for å få ett tykkere og lunere preg på det. Men dette tovet jeg litt lettere, slik at det ikke ble så stivt som sitteunderlaget. Teppet er strikket med rettstrikket forside i Naturgarn Soft, og ble ganske mykt og godt etter toving. :) Tovingen ble ikke så veldig synlig på bildet, men jeg kjente godt forskjell på tykkelse og "konsistens" på det.


 
 
 
Neste gang jeg skal tove får jeg kanskje prøve meg på noe litt mer avansert og. Men foreløpig har jeg ett par strikkeprosjekter og sømprosjekter som er mye viktigere å få ferdig.

Til sist  må jeg jo ikke glemme luen jeg strikket i rester av Drops Nepal etter den siste Oslo-anorakken til storesøster. Oppskriften er fortsatt fra Majas Hobbykrok. Men også denne gangen hadde jeg selvfølgelig akkurat litt for lite. garn til å få den helt ferdig, så den ble litt kortere enn orginalen :) Luen skal matche denne Oslo-anorakken.søndag 6. oktober 2013

Oslo Anorakk både til voksen og barn

...men med disse to, så tror jeg det blir nok Oslo-anorakker for en stund. Iallfall til disse piene i dette huset. Jeg har jo faktisk strikket 6 barneanorakker (2 i størrelse 6-12mnd/liten 1-2 år, 2 i størrelse 1-2 år og 2 i størrelse 3-4 år, til mine døtre på 8 måneder og 2,5 år), 1 voksenanorakk og en dukkeanorakk allerede. Sist ut er nr 2 i størrelse 3-4 år (altså ment for kanskje neste sesong for min største jente). Denne er strikket i Drops Nepal.

I tillegg har jeg prøvd å strikke en til meg selv i Gjestal sitt Naturgarn Soft. Skikkelig tykk versjon, som er ment som en skikkelig utegenser. Bommet dog på størrelsen. Jeg er vel en M/L, men denne ble nok til mer som en Small. Synes den så så svær ut da jeg holdt på, så dermed torde jeg ikke legge opp flere masker. Den ble for tettsittende og for kort i både kropp og armer. Så denne blir nok liggende bakerst i ett skap ett eller annet sted :p Veldig demotiverende...Så det blir nok ikke strikket flere i voksen størrelse. Det gikk faktisk med ett par og tyve nøster. Så det var litt arbeid :p