lørdag 14. juni 2014

Enda mer sommerklær :)

Ting blir ikke alltid som man tror. Alle posebuksene jeg har sydd til storesøster ligger så godt som ubrukt i skapet hennes. Hun har helt sluttet å bruke de. Hun skal jo ikke ha "vanlig" bukse på. Hun skal bare ha strømpis. Men strømpebuker er jo ikke helt maks på sommeren, så jeg har fått overbevist henne om at tights er nesten like kjekt :) (Buksene får lillesøster arve :p)
Den første tightsen jeg sydde fra Minikreamønsteret både falt godt i smak og passet bra. Brukte størrelse 3 år på min litt lille nette snart 3.5 åring. En anelse lang i føttene enest, ellers satt de egentlig som ett skudd :) Jentungen har også en forkjærlighet for rosa, så da måtte det jo passe bra med 2 rosa tights med hvite prikker. I tillegg så skal de jo matche alt prinsessetøyet jeg har sydd i det siste godt :)


Tights til storesøster. To i full lengde og en lit kortere.


I tillegg til det rosa stoffet med prikker på, kjøpte jeg også en halv meter med blått stoff med hvite prikker fra samme sted. Men siden det var bare en halv meter, rakk det ikke til en full-lengde tights til storesøster, så dermed ble det en litt forkortet versjon. Måtte jo ha i en farge som matchet skjørtet og kjolen  (som for øvrig storesøster har vokst såpass til i at det fungerer mer som tunika enn kjole nå)med sommerstoff jeg sydde i fjor og. Og t-skjorten i samme stoff selvfølgelig :) Litt usikker på hvor lang den ble, da storesøster slett ikke skulle prøve en blå tights når hun kom hjem i dag, men en rosa selvfølgelig :D

I tillegg fikk jeg nok til en tights i full lengde til lillesøster av samme stoff . Eller ikke helt full lengde da. Den ble sydd i str 80, og da var det akkurat litt for lite til å ha nok til 2 cm søm-monn i topp og fotende. Dermed ble det 1 cm i stedet begge steder. Jeg innbiller meg og at jeg droppet søm-monn i sidene, i og med at jeg synes mønsteret så så stort og bredt ut i denne størrelsen, men nå er jeg jammen ikke sikker på hva jeg endte opp med å gjøre. Iallfall endte tightsen med å sitte som ett skudd på lillesøster :)

Tights til lillesøster
I tillegg fikk jeg sydd en lue (Ottobre 4/2012) til hver av jentene og to truser ( Ottobre 6/2013 )til storesøster av restene. Begge stoffene brukt er fra Liandlo. (Trusene ser skjeve å skakke ut, men var faktisk ikke det altså. Bare litt snar til å legge opp og fotografere før 1-åringen røsket de bort :D)

Lue til lillesøster

Lue og truser til storesøster

fredag 6. juni 2014

Mer prinsesseklær til prinsessa ;)

Egentlig hadde jeg tenkt å sy en del til minstejenta da jeg bestilte mer prinsessejersey og rosa interlock fra Liandlo. Hadde tenkt å matche de to jentene. Men så fant jeg ut at jeg heller burde sy litt etter fornuften. Mye av de t-skjortene jeg hadde sydd til størstejenta begynner nemlig å bli litt vel små og trange, så dermed får lillesøster arve disse, og storesøster trenger en ny ladning. Dermed ble to ekstra t-skjorter sydd med prinsessesmønster og matchende stoff. (Mønster som den forrige prinsesse t-skjorten fra Ottobre 3/2012)

En langarma trøye må vi også ha, for de litt kjøligere dagene :) (Ottobre 4/2012)
I tillegg elsker storesøster å gå i strømpiser og nekter å gå i vanlige bukser. I og med at sommerværet har kommet hit på Nordmøre, blir det jo litt vel klamt og sprade rundt i strømpebukser under alt. Dermed prøver jeg å overbevise jentungen om at tights er mye stiligere og kjekkere å gå i nå på sommeren. Så dermed fikk jeg prøvd ut Minikreamønsteret mitt på tights. Tightsen kom på så snart den var ferdigsydd, og var på til den ble møkkete. Det samme ble luen som jeg sydde etter Ottobremønster 4/2012. Dermed kun bilder av tightsen på. Morsomt når det man syr faller såpass i smak da :) (T-skjorte og kjoler er også hjemmesydd, men fra tidligere )Litt rester ble det til overs og det ble til en truse fra Ottobre 6/2013 (Ser litt skjev ut, fordi jeg måtte skyndte meg å ta bilde av den før noen stakk av med den :) )