mandag 11. mai 2015

Strikking for neste sesong :)

Kanskje ikke den mest naturlige tiden å strikke på, men iallfall har jeg strikket to nye sett til største jentungen til å ha under parkdressen for neste sesong.
Settene jeg strikket når hun var rundt 2 har vært i bruk siden da, og begynner først nå å bli litt knappe. Dermed tenkte jeg lillesøster kunne ta over de (for nå er jo hun 2 :D) og så kunne storesøster få to nye sett. Hun valgte fargene helt selv. Det rosa settet er i babyull fra Europris. Det lilla i babyull fra Europris, som jeg har brukt mest av tidligere.
Genserne er fortsatt etter oppskrift fra Majas Hobbykrok , da denne er veldig grei å strikket og sitter veldig godt på. Jeg har brukt størrelse 4 år i masker til min ikke så store 4-åring (som fyller 5 år den vinteren dette skal brukes), men jeg har forlenget den litt i kroppen på begge to. Så de minner litt mer om en slags tunika/genserkjole :) Da blir de jo ekstra varme og gode over baken, og holder enda lengre i bruk.
Buksene er sjøldikta oppskrift. Strikket i 2 rett og 2 vrang  ovenfra og ned og bare delt i to og strikket føttene hver for seg når man kom så langt. Denne gangen har jeg heller ikke felt av noe på føttene, bare hatt samme maskeantallet hele veien ned. Med ribbestrikk vil de jo likevel trekke seg sammen nok ved leggene og strekke seg nok ut på lårene, så dermed synes jeg det var like greit å gjøre det enklest mulig.
Den rosa buksa ble litt i lengste laget oppover magen. Faktisk nesten helt oppunder armene :D . Altfor stor egentlig. Slik at det blir litt klumpete. Og i og med at den er strikket ovenfra og ned, fant jeg ut at likeså greit rekte opp hele greia og begynte å strikke den på nytt. Hvis ikke hadde jeg kommet til å irritert vettet av meg hver gang hun skulle bruke den :p


Lyserosa sett


Som bildet viser ble buksa alt for lang i livet :o
Så mye strekker hun seg ikke i løpet av sommeren ;)


 
 Det lilla settet ble ikke gjengitt så bra i forhold til fargene. Det ser  veldig blått ut her, men det er mørkt lilla. Det er iallfall farge 830 fra Sparkjøp sitt Babyullgarn.
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar