mandag 8. juni 2015

Voksengensere fra barnegensermønster

De siste årene har jeg strikket sikkert 8-10 gensere etter Majas Superenkel genser oppskrift til jentene mine og til nevø og niese. Disse har vært populære barnehagegensere som ungene villige har valgt å ha på selv. I tillegg var de så enkle å strikke at selv jeg klarte å strikke de uten større problemer :s.
Så når jeg ble gira på å  forsøke å strikke en genser til meg selv, fant jeg ut etter masse leting etter enkelt nok mønster, at det enkleste kanskje var å forsøke å gjøre om dette til voksengenser. Etter diverse måling, telling og diverse så ble den brune genseren til.  Siden en genser til meg selv vil ha ett annet bruksområde enn en barnehagegenser (som skal være ett mellomlag under en barnehagedress), så fant jeg ut at det var på  sin plass å pynte den opp med flettemønster. Prøvde det ut på en liten prøve først før jeg fordelte mønsteret på forsiden av genseren. Dermed så ble den seende ut litt mer avansert enn den var å strikke :D
Den ble en anelse vid og kort. Og med litt smale ermer.
Så på den hvite prøvde jeg å kompensere for dette. Bortsett fra at jeg gjorde en grundig feil i overgangen hals/ermer i forhold til oppskriften, så ble jeg ganske fornøyd med denne. Den satt egentlig ganske fint på også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar